Educatieve website EnergieGenie

auteur educatieve website EnergieGenie

In opdracht van Bureau Stroom schreef ik de teksten van EnergieGenie, een educatieve website vol informatie over energie voor kinderen van 10 tot 14 jaar. Met tips voor een goed werkstuk, veel info over soorten energie en natuurlijk de onvermijdelijke zelftest. EnergieGenie werd genomineerd voor de Gouden Apenstaart 2013, onder meer vanwege de heldere uitleg.

Opdrachtgever: Bureau Stroom
Link website: www.energiegenie.nl

Dit is windenergie
Op de fiets voel je goed dat de wind energie levert. Heb je hem mee, dan hoef je veel minder hard te trappen dan als je hem tegen hebt. Wind is lucht die van de ene plaats naar de andere stroomt. En waarom doet de lucht dat? Omdat er op de ene plek meer luchtdeeltjes zijn dan op de andere. De luchtdruk is er hoger. En waar veel luchtdeeltjes zijn, zoeken ze de ruimte op. Blaas maar eens een ballon op. Dan zit hij veel voller met luchtdeeltjes dan de lucht eromheen. Als je de ballon loslaat stromen al die luchtdeeltjes naar buiten.
Dat voel je als wind. Verschillen in luchtdruk ontstaan doordat warme lucht opstijgt. Daardoor wordt de luchtdruk eronder lager: er blijven minder deeltjes over. En dus stromen er weer andere deeltjes naartoe. Door de temperatuurverschillen blijft de lucht voortdurend in beweging.

[klik op de foto]
Tekstschrijver webteksten educatieve website EnergieGenie
Tekstschrijver webteksten educatieve website EnergieGenieTekstschrijver webteksten educatieve website EnergieGenie