Kinderboek Hé Aardbewoner!

Cover-Aardbewoner-vrij

Hé aardbewoner is een non-fictie kinderboek over de aarde.  met geweldige illustraties van Wendy Panders. Een boek vol vulkanen, orkanen, overstromingen, gletsjers, grotten, bomen, oma’s en ontdekkingsreizigers. Hé aardbewoner neemt je mee op reis: van de kern van de aarde naar de top van de dampkring, van het regenwoud rond de evenaar naar de sneeuwvlakten aan de polen, en van de geboorte van de aarde naar het onverbiddelijke einde.

 

Uitgever: Gottmer Kinderboeken
Link website: Gottmer

Hé aardbewoner,

Kijk eens onder je voeten. Wat hebben we daar? Je kunt schudden met je voeten, maar je komt er niet van af. Je kunt je schoenen uitdoen, maar ook dan nog zit je eraan vast. Olifanten, vrachtauto’s, lieveheersbeestjes, oceanen… ze kleven allemaal aan de aarde. Zwaartekracht noemen we dat. Echt, je kunt hoog springen of laag springen, die planeet sleur je de rest van je leven met je mee. Hoog tijd voor een nadere kennismaking.

Wist je bijvoorbeeld dat in veel keukens gewoon een plak gestold magma ligt als aanrecht? Dat inktvissen eerder boven op de Mount Everest waren dan sir Edmund Hillary? Dat de zon in onze winter dichter bij de aarde staat dan in de zomer? Dat de Noordzee vol ligt met mammoetbotten? Dat klimaatverandering echt niks nieuws is? Dat er grotten zijn waar mensen fluitend doorheen lopen terwijl honden er dood neervallen? Dat je regelmatig stegosaurusplas in je glas hebt zitten? Kun je al deze vragen met ‘ja’ beantwoorden, geef dit boek dan maar aan een andere aardbewoner. En zo niet, lees het dan lekker zelf.